معرفی کتاب : اقتصاد ناهنجاریهای پنهان اجتماعی
چگونه سیستمها، قوانین و عرف به رفتار ما شکل میدهند؟ و باعث میشوند انسانهای بسیار محتاط، قانونگرا و محترم هم پا در عرصه کارهای خلاف قانون بگذارند؟ چه چیزی خطرناکتر است، یک تفنگ یا یک استخر شنا؟ چه کاری میان معلمان مدرسه و کشتیگیران سومو مشترک است؟ میزان اهمیت کارهای والدین تا چه اندازه است؟ چرا پاداش دولت به معلمین جهت افزایش راندمان تحصیلی شاگردان، میتواند باعث افزایش تقلب در امتحانها شود؟
تصویر کپی می باشد.
شاید اینها سوالات معمول برای یک اقتصاددان نباشد. اما Steven D.Levitt یک اقتصاددان معمولی نیست. او معماهای زندگی روزمره را از تقلب و جرم و جنایت تا نقش والدین و ورزش، مطالعه میکند و به نتایجی میرسد که دانش متعارف را دستخوش تغییر میکند.
کتاب Freakonomics یک همکاری پیشگامانه میان Levitt و Stephen J.Dubner یک نویسنده برنده جایزه و روزنامهنگار میباشد. آنها از طریق داستانسرایی قوی و کنایهآمیز، نشان میدهند که اقتصاد در ریشه مطالعه مشوق قرار دارد. بهعنوان مثال چگونه مردم درمییابند که چه چیزی میخواهند و به چه چیزی احتیاج دارند، مخصوصا وقتی افراد دیگر نیز خواسته و نیاز یکسان دارند.
تصویر کپی میباشد.
این اقتصاددان جوان تخصصش در حوزه جرم و فساد است و اغلب برای تحلیل داده ها از روش های عجیبی استفاده می کند که بسیاری از همکارانش را انگشت به دهان می گذارد. کتاب Freakonomics او در سال 2009 توسط انتشارات William Morrow Paperbacks انتشار یافت، دنباله ای نیز بر آن نوشت و به فارسی نیز ترجمه شده است، به محض انتشار با اقبالی گسترده روبه رو شد و هنوز هم در فهرست پرفروش ترین کتاب های غیرداستانی آمریکا جای دارد. لویت هم اکنون در دانشگاه شیکاگو تدریس می کند، در دپارتمان اقتصادی که میراث دار بزرگانی چون فریدمن و گری بکر و پایگاه مکتب شیکاگو است. او البته اقتصاددان چندان متعارفی نیست که در قالب های مرسوم نظیر نظریه قیمت ها کار کند. روح سرگردانش به همه جا سرک می کشد و خودش خود را صرفا کارآگاهی می داند که کارش پرسیدن سوال و کند و کاو در داده ها است.
این کتاب بسیار جذاب را در ایران با عنوان " اقتصاد ناهنجاریهای پنهان اجتماعی " میتوانید تهیه کنید، که در سال 93 توسط سعید مشیری ترجمه و از طریق انتشارات نشر نی چاپ و پخش شده است.